ProBackstage: 8 pikošiek zo zákulisia koncertu Papa Roach a Hollywood Undead

6. Marca 2020 sa v zaplnenej Eurovia aréne predstavila trojica amerických kapiel Papa Roach, Hollywood Undead a Ice Nine Kills. Ohromné zážitky návštevníkov teraz dopĺňame zážitkami nás organizátorov. Takto to vyzeralo za pódiom, klikaj sem!

6. Marca 2020 sa v zaplnenej Eurovia aréne predstavila trojica amerických kapiel Papa Roach, Hollywood Undead a Ice Nine Kills. Ohromné zážitky návštevníkov teraz dopĺňame zážitkami nás organizátorov. Takto to vyzeralo za pódiom!

Všetky fotky spravil Viktor Wikes Hlavatovič

O deň skôr, vo štvrtok 5. marca, sa do 21:00 konal v hale posledný tréning basketbalu. O 22:00 nastúpili na scénu kamióny s technikou a začalo sa stavať pódium. Trvalo to celú noc s pauzami na zaslúženú cigaretu. Pred takýmto veľkým koncertom sa produkčný tím vyspí maximálne štyri a pol hodiny, tri ak ho pred spaním ešte zláka pivo a biliard vedľa ubytovania.


Papa Roach nenájdete v šatni – sú v bratislavskom steakhouse, alebo kŕmia kačice v Ružinove

Neoficiálna sprievodkyňa rockových hviezd, Dorota Sámelová, vytiahla pred koncertom chalanov z Papa Roach do mesta. V bare Bukowski bolo plné, tak si sadli do bývalých podzemných záchodov na Kamennom námestí, kde je teraz Steinplatz pub. Rockové hviezdy si nepotrpia na luxus, chcú vedieť ako žijú bežní Slováci. Kapela Steel Panther s ňou bola napríklad na klubových koncertoch začínajúcich slovenských kapiel. Cez deň bola Dorota s Papa Roach a Hollywood Undead kŕmiť kačky pri Štrkoveckom jazere v Ružinove. Viac vám povie ona vo videu.

Jacoby Shaddix oslávil 8 rokov abstinencie – namiesto drog má v skrinke proteín a jogamatku

Frontman Papa Roach sa po smrti Chestera Benningtona z Linkin Park priznal, že sám uvažoval nad samovraždou a rozmyslel si to až pri poslednom telefonáte s rodinou. Na tomto turné oslávil 8 rokov úplnej abstinencie od drog a alkoholu! Počas koncertu sme viacerí hneď po 4. skladbe čakali, že sa zosype únavou a odíde mu hlas, ale naplno sa u neho prejavil tvrdý každodenný tréning – každé ráno chodí behať, cvičí jógu, pred koncertom robí strečing a v skrinke má namiesto drog ten najkvalitnejší Optimum Nutrition 100 % Whey proteín. Tour manažér Papa Roach, Willie, abstinuje tiež už 3 roky. Počas turné vraj musí byť človek funkčný aspoň na 100 %.



DSC06150.jpg

Jacoby sa v šatni rozospieva na skladbách Johnnyho Cash-a

Aby speváci mali hrubý plný hlas aj pri vysokých tónoch, je dôležité rozospievať si poriadne spodné polohy. Pred koncertom sa po chodbách preto niesli skladby ako “Walk the Line” od zakladateľa rock ‘n rollu.

Kapela má na zemi pre istotu napísané kde hrá

Keby sme hrali 13 koncertov mesačne, asi by sa nám tiež malá pomôcka pod nohami zišla.



DSC05792.jpg

Fanúšikovia si celý koncert v publiku podávali ananás, ktorý napokon cestoval s kapelou do Poľska

Fanúšička Miška na koncert prepašovala cez ochranku ananás, ktorý cestoval z rúk do rúk všetkých zúčastnených fanúšikov. Spevák Jacoby pochopil narážku na svoj účes a pobavene dodal: “Naozaj ma kvôli účesu volajú ananásová hlava!”. Tropické ovocie napokon prešlo rukami hlavných organizátorov, booking manažéra až do autobusu kapely a cestovalo s nimi do Poľska.

Všetky fotografie z koncertu sú fotené počas prvých 3 skladieb

Bežná prax akreditovaných fotografov na koncerte je každú kapelu fotiť len počas prvých 3 skladieb bez blesku, bez statívu a so zákazom točiť videá. Pri starších speváčkach je dôvodom roztečený make-up, pri Papa Roach išlo skôr o uvoľnenie priestoru pred pódiom, do ktorého spevák zostupoval k fanúšikom. Prítomnosť fotografov vyrušuje počas vystúpenia a nekvalitný videozáznam so zlým zvukom spätne znehodnocuje kvalitu vystúpenia.



Všetky kapely jedli Zvolenský jogurt

Súčasťou občerstvenia všetkých troch kapiel a ich personálu bolo niekoľko kartónov našej jogurtovej klasiky. Síce celá spoločnosť ProMusic sídlime vo Zvolene, nejde o žiadny lokal patriotizmus, tie jogurty sú proste najlepšie!

Ochrankár kliešťami vyťahoval sklenenú fľašu zo zadku fanúšika

Príhody SBS-károv sú téma sama o sebe a oplatí sa z nej urobiť samostatný blog. Počas bratislavského koncertu k ničomu vážnejšiemu nedošlo, no hovorili mi napríklad o tom, ako jedného z nich chcela fanúšička podplatiť 1 000 €, aby ju dostal za kapelou. Iný spomínal festivalový párik, ktorý si spestroval stanovú romantiku sklenenou fľašou od Coca-Cola. Nešťastný pár prišiel prosiť o pomoc ochrankára, ktorý pána vyložil na pivný pult a kliešťami mu problém z útrob vytiahol.



DSC06010.jpg

Celá technika sa zmestila do 2 kamiónov, 2 dodávok, 3 autobusov a 2 prívesov

Asi by to vyzeralo inak pri koncerte Rammstein a Kiss, no tentoraz bol koncert naozaj poctivý. Bolo to hlavne o hudbe a show v podaní živých kapiel!



DSC06118.jpg

Koncert fotil aj moderátor GZA z rádia Anténa Rock, ktoré bolo mediálnym partnerom koncertu. Pred vystúpením sa ma GZA pýtal “…či v merchandise stánku Papa Roach predávajú aj staré vinylové platne.” Bol sklamaný keď som mu povedal, že majú len najnovší album “Who do you trust”. Skalní fanúšikovia kritizujú posun kapely k modernému elektronickému zvuku. Mne osobne sa práve nové veci na koncerte páčili najviac a dokonca aj GZA po koncerte odchádzal šťastný práve s tou novou platňou. Ja si ju strkám do uší už dva týždne cez Spotify. Koncert teda nielen vyšiel, ale kapela si splnila úlohu!

Na mieste je poďakovať nie len kapele a návštevníkom, ale hlavne všetkým dodávateľom a spolupracovníkom. Ďakujeme chlapi!

Vidíme sa najbližšie 31. mája na Korn + Gojira, 24. júla Judas Priest + Saxon a 3. augusta na Limp Bizkit so Static-X!

Všetky vstupenky kúpite exkluzívne v sieti Ticketlive.sk.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *